Archiwum wiadomości

Ogólnopolski Konkurs Cukierniczy "Deser na dychę" rozstrzygnięty

25 marca podczas jubileuszowych X Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich „SweetTARGI” odbył się wielki finał Ogólnopolskiego Konkursu Cukierniczego „Deser na dychę”, w którym wystąpiło 10 najlepszych dwuosobowych zespołów wyłonionych w eliminacjach. Konkurs skierowany był do młodych adeptów cukiernictwa, którzy reprezentowali nie tylko siebie, ale też szkoły, pracodawców i organizacje, w których rozwijają swoje pasje i umiejętności zawodowe. Organizatorami przedsięwzięcia byli: Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku wraz z Centrum Targowym FairEXPO oraz firmą Limoni.

Galeria

Więcej…

Zapraszamy na wystawę

Konkurs "Deser na dychę" - wyniki I etapu

http://tomaszowski.com.pl/wp-content/uploads/2016/04/logo_ohp-451x445.jpg

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że jurorzy pierwszego etapu konkursu w składzie: Giacomo Canteri i Mario Serani zakończyli swoją pracę i dokonali oceny nadesłanych prac – deserów na Ogólnopolski Konkurs Cukierniczy „Deser na dychę” w ramach jubileuszowej 10 edycji SweetTargów. Na konkurs wpłynęły 22 prace, stworzone przez dwuosobowe zespoły reprezentujące szkoły, pracodawców i organizacje związane z branżą gastronomiczną z terenu Polski. Tegoroczny konkurs cieszył się rekordowym zainteresowaniem, a jego poziom był bardzo wyrównany. Tym bardziej wszyscy młodzi pasjonaci cukiernictwa mogą czuć się wygranymi, a ich opiekunowie niech będą dumni ze swoich podopiecznych. Do etapu finałowego zakwalifikowano 10 najlepszych zespołów, które zaprezentowały najwyższy poziom w 10 kryteriach. Jury oceniało m.in. nazwę deseru, oryginalność receptury, kreatywność, zastosowanie w deserze lodów, metody i techniki zastosowane podczas wykonywania dzieła.

Oto zespoły (kolejność nie oznacza zajętego miejsca), które zapraszamy na etap finałowy, który odbędzie się już 25 marca 2019 r. podczas imprezy głównej:

X Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich „SweetTARGI”:

Więcej…

Profilaktyka raka piersi

6 marca rybnicki Hufiec Pracy odwiedziły panie z Rybnickiego Stowarzyszenia Amazonek „Odnowa” oraz Wodzisławskiego Stowarzyszenia  Amazonek, które spotkały się z uczestnikami i kadrą wychowawczą hufca, aby porozmawiać o groźnej dla życia chorobie, jaką jest nowotwór piersi. Słowa Paula Coelho „Człowiek walczy by przetrwać, a nie po to, by się poddać” stały się mottem przedsięwzięcia. Galeria

Więcej…

Konkurs "Deser na dychę" - koniec nadsyłania zgłoszeń.

http://tomaszowski.com.pl/wp-content/uploads/2016/04/logo_ohp-451x445.jpg

28 lutego 2019 r. minął termin nadsyłania zgłoszeń i prac konkursowych na I etap Ogólnopolskiego Konkursu Cukierniczego pn. "Deser na dychę"  w ramach jubileuszowej 10 edycji SweetTargów. Jest nam niezmiernie miło poinformować, że na konkurs wpłynęły 22 prace konkursowe, stworzone przez dwuosobowe zespoły reprezentujące szkoły, pracodawców i organizacje związane z branżą gastronomiczną z terenu Polski. Po kliknięciu w pole "więcej" wyświetli się lista prac zakwalifikowanych do pierwszego etapu konkursu. Dziękujemy i gratulujemy wszystkim zespołom!

Więcej…

Wsparliśmy rybnickie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt

W styczniu 2019 r., działający w rybnickim Hufcu Pracy Klub Aktywnych, podjął inicjatywę pn. „Pomóż”, mającą na celu wsparcie Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku. Galeria

Więcej…

Jesteśmy wicemistrzami Śląska w halowej piłce nożnej.

Reprezentacja naszego hufca w składzie:  Jan Kołodziejczyk, Łukasz Zenowicz, Jakub Mikołajczyk, Paweł Wicha, Sebastian Gorzolnik, Mateusz Zieleźny, Dominik Brzoska oraz Kacper Rybczyński odniosła wielki sukces sportowy. 28 lutego wywalczyliśmy wicemistrzostwo Śląska Ochotniczych Hufców Pracy w Halowej Piłce Nożnej. Była to już XXVIII edycja tej imprezy. Tegoroczne mistrzostwa rozegrano 28 lutego w Hali Widowiskowo-Sportowej „Centrum” w Dąbrowie Górniczej, a ich organizatorami byli: Śląska Wojewódzka Komenda OHP wraz z Ośrodkiem Szkolenia i Wychowania z Dąbrowy Górniczej.Galeria

Więcej…

Nasi wolontriusze na Olimpiadach Specjalnych

27 lutego w rybnickim Centrum Rekreacji i Rehabilitacji „Bushido” odbyła się jubileuszowa X edycja Lokalnego Turnieju Tenisa Stołowego Olimpiad Specjalnych. Podobnie jak w ubiegłych latach, młodzież działająca w Klubie Aktywnych rybnickiego Hufca Pracy zaangażowała się w pomoc przy obsłudze tej szlachetnej inicjatywy. Galeria

Więcej…

Sałatka dla Babci i Dziadka

22 stycznia młodzież z Klubu Aktywnych Hufca Pracy w Rybniku okazała wielkie serca dla seniorów – podopiecznych Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku oraz Śląskiego Centrum Medycznego Dom Opieki „Senior” w Rybniku. Z okazji obchodzonego co roku Dnia Babci i Dziadka uczestnicy hufca postanowili sprawić radość osobom, które czasem nie mają wsparcia i miłości najbliższej rodziny oraz niejednokrotnie borykają się z samotnością, chorobami i niepełnosprawnością.

Więcej…

Zapraszamy do konkursu "Deser na dychę"

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhwZpqhOke1T62smzMxgG-8q_suWadDYd8MJgcDEf_Oys_PIwW

http://tomaszowski.com.pl/wp-content/uploads/2016/04/logo_ohp-451x445.jpg

Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku wraz z Centrum Targowym FairEXPO oraz firmą Limoni serdecznie zapraszają  do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Cukierniczym pn. „Deser na dychę” organizowanego w ramach jubileuszowych X Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich
"SweetTARGi 2019".

Konkurs adresowany jest dla młodzieży szkół ponadgimnazjalnych, uczniów pobierających naukę u pracodawców oraz uczestników/członków organizacji lub stowarzyszeń młodzieżowych, których obszar nauki i pasji związany jest z cukiernictwem bądź branżą spożywczą. Zespoły konkursowe składają się z dwóch osób.
Konkurs został podzielony na dwa etapy:
1.Pierwszy etap eliminacyjny polega na:
-  wypełnieniu formularza zgłoszeniowego oraz przesłaniu  prezentacji PowerPoint z przedstawieniem własnoręcznie wykonanego dzieła cukierniczego-deseru wg. wytycznych ujętych w regulaminie. na adres mailowy organizatora: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
do 28.02.2019 r.

2. Finał - zostanie przeprowadzony podczas imprezy głównej: X Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich "SweetTARGI" 25 marca 2019 r. w godzinach 900-1500. Do konkursu finałowego zostaną oficjalnie zaproszone wyłonione w eliminacjach zespoły.

Konkurs jest doskonałą okazją do budowania prestiżu wśród najlepszych przedstawicieli branży cukierniczej oraz rozwijania talentów zawodowych. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.
Regulamin oraz karta zgłoszeniowa do udziału w konkursie.

ZAPRASZAMY!!!

Strona 1 z 6