Konkurs "Deser na dychę" - koniec nadsyłania zgłoszeń.

http://tomaszowski.com.pl/wp-content/uploads/2016/04/logo_ohp-451x445.jpg

28 lutego 2019 r. minął termin nadsyłania zgłoszeń i prac konkursowych na I etap Ogólnopolskiego Konkursu Cukierniczego pn. "Deser na dychę"  w ramach jubileuszowej 10 edycji SweetTargów. Jest nam niezmiernie miło poinformować, że na konkurs wpłynęły 22 prace konkursowe, stworzone przez dwuosobowe zespoły reprezentujące szkoły, pracodawców i organizacje związane z branżą gastronomiczną z terenu Polski. Po kliknięciu w pole "więcej" wyświetli się lista prac zakwalifikowanych do pierwszego etapu konkursu. Dziękujemy i gratulujemy wszystkim zespołom!

Egzotyczne wariacje z opolskim akcentem

Zespół Szkół Zawodowych nr 4 Opole

Tortilla na biegunie

Szkoła Podstawowa ,,Azymut” Fundacja Sternik Pruszków

Cytrynowy deser z lodami bezowymi i sosem malinowym

Technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Żelechów

Twoje sumienie

Zespół Szkół Spożywczo – Gastronomicznych Warszawa

Il respiro della primavera. Wiosenny oddech

Zespół Szkół Spożywczo – Gastronomicznych Warszawa

Karmelowa łezka

Branżowa Szkoła I Stopnia Izby Rzemieślniczej  Rybnik

Lodowe francuskie marzenie

Branżowa Szkoła I Stopnia Izby Rzemieślniczej  Rybnik

Szarlotka Michała

Branżowa Szkoła I Stopnia Izby Rzemieślniczej  Rybnik

Tęczowe marzenie

Branżowa Szkoła I Stopnia Izby Rzemieślniczej  Rybnik

Sorbet pomarańczowo - marchewkowy

Rzemieślnicza Branżowa Szkoła I Stopnia Tarnów

Chałwowo  - truskawkowa rozkosz

Zespół Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych Cieszyn

Czekolada malina karmel

Zespół Szkół Gastronomicznych Łódź

Lody krem brulle w leśnym akompaniamencie

Zespół Szkół nr 7 Tychy

Japońska gejsza – herbaciana rozkosz

Zespół Szkół nr 7 Tychy

Smażone lody o smaku rafaello w sosie wiśniowo – malinowym z imbirem

Zespół Szkół Zawodowych Gorlice

Czekoladowo – malinowa pokusa bezowa

Zespół Szkół Zawodowych Gorlice

Lodowa wariacja z ekologicznych wiśni oraz kwiatów wiśni na lekkim ganaszu

Zespół Szkół Technicznych i Ogólnokształcących Skoczów

Deser szampański z musem z białej czekolady

Zespół Szkół Technicznych i Ogólnokształcących Skoczów

Pikantna Słodycz

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Branżowa Szkoła I stopnia nr 3 Kielce

Szampańskie podniebienie

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce

Limonkowe orzeźwienie

Zespół Szkół nr 1 Kędzierzyn  - Koźle

Kulista fantazja lodowa

Zespół Szkół Cogito Siemianowice Śląskie

Informujemy, że wszystkie prezentacje zostaną przekazane jurorom, którzy dokonają ich oceny, zgodnie z przesłanymi w regulaminie kryteriami. Członkami jury w etapie eliminacyjnym będą:

Giacomo Canteri - Mistrz Europy Gelato Festival 2017, ambasador włoskich lodów rzemieślniczych na świecie, przedstawiciel Associazione Italiana Gelatieri w Polsce i w krajach Europy Wschodniej oraz Mario Serani – lodziarz, pochodzący z rodziny z wieloletnią tradycją związaną z produkcją lodów wyrabianych metodą rzemieślniczą we Włoszech, Mistrz Lodziarski , Bruno il Gelato di un Tempo.

Każdy z członków jury dokona oceny prac, przyznając punkty od 0 do 10 w każdej z 10 kategorii. Końcowy wynik będzie średnią arytmetyczną punktów przyznawanych przez jurorów z każdej kategorii, a następnie zsumowanych (przykładowo - jeżeli praca otrzyma w kategorii stopień trudności od jednego jurora 8 pkt, od drugiego 9 pkt, to końcowym wynikiem będzie 8,5 punktów). Podobne zasady punktowania obowiązywać będą w etapie finałowym, z tym, że oceniać będzie jury w składzie trzyosobowym.

Zgodnie z regulaminem wyniki etapu eliminacyjnego zostaną umieszczone do 8 marca 2019 r. na stronie internetowej organizatora: www.ohprybnik.pl. 10 najlepszych zespołów zostanie zakwalifikowanych na etap finałowy, który odbędzie się 25 marca podczas imprezy głównej: X Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich „SweetTARGI”.

Pozdrawiamy i łączymy wyrazy szacunku - organizatorzy
12-20 HP Rybnik