Srebrni piłkarze

Po kilku latach niepowodzeń piłkarska reprezentacja naszego hufca wróciła do czołówki, zajmując drugie miejsce w XXV Mistrzostwach Śląska OHP w Halowej Piłce Nożnej. Zawody rozegrano 5 lutego w Hali Zbornej Kompleksu Sportowego „Michał” w Siemianowicach Śląskich. Dodatkowo nasz zawodnik Robert Mazelanik został królem strzelców Mistrzostw. Trenerem srebrnej drużyny był wychowawca Łukasz Norek. GRATULUJEMY !!!.

Więcej…

Tłusty czwartek w Miejskim Domu Pomocy Społecznej

4 lutego młodzież z rybnickiego Klubu Aktywnych, pod opieką wychowawczyń Anny Mitury i Katarzyny Piełki, odwiedziła podopiecznych Domu Pomocy Społecznej. Wizyta miała na celu rozpoczęcie kolejnej akcji w ramach tegorocznego programu „OHP – zdrowo je”, którego celem jest propagowanie zasad zdrowego żywienia wśród społeczeństwa.

Więcej…

Harmonogram prezentacji - Sweet Targi 2016

Uprzejmie informujemy, iż zaproszone do konkursu finałowego "Zdrowo - Smacznie - Artystycznie" zespoły wykonują swoją pracę w następujących godzinach:

Godz 9.00 - 11.30
Sandra Dębska, Mateusz Organka Zakład Cukierniczy "Michaś" Częstochowa praca pt. "Bezglutenowe ciasto czekoladowe z buraków". Opiekun: Marcin Sikorski
Roksana Zielińska, Żaneta Sosna Ochotniczy Hufiec Pracy Rybnik, praca pt. "Wybuchowe orzeźwienie". Opiekun: Katarzyna Piełka
Karolina Kołodziej, Kornelia Masny ZSZ Jastrzębie - Zdrój praca pt. "Słodkie zdrowie w doniczce". Opiekun: Janusz Toborowicz.
Natalia Boronowska, Natalia Puślecka Ochotniczy Hufiec Pracy Jaworzno, praca pt. "Owocowe wow". Opiekun: Bożena Banasik.

Godz 11.30 - 14.00
Wiktoria Głóg, Kazimierz Brach ZSZ Gorlice praca pt. "Babki gryczane z bananami i gorzką czekoladą". Opiekun: Lucyna Prorok.
Wioleta Bara, Martyna Majcher ZSZ Gorlice praca pt. "Pełnoziarnista szarlotka z jogurtem i miętą". Opiekun: Lucyna Prorok.
Katarzyna Baran, Joanna Kujawa Akademia Szkolnictwa "AS" Inowrocław praca pt. "Tort chlebowy". Opiekun: Hanna Michalska.
Natalia Burawa, Justyna Czuj ZSTiO Skoczów, praca pt. "Ciasto buraczkowo - migdałowe z marmoladą z suszonych moreli". Opiekun: Joanna Gwizdała;

WAŻNE!!!
1. Informujemy zespoły, iż istnieje możliwość  uzupełnienia swojej prezentacji o tabele kaloryczności i wartość produktów odżywczych, jeśli nie zostało to podane w prezentacji na etapie kwalifikacyjnym. Brak danych w tym zakresie spowoduje brak naliczenia punktów w tej kategorii.
2. W trakcie zadania konkursowego zespoły powinny przygotować jedną osobną porcję swojego wyrobu do degustacji przez jury.
3. W przypadku konieczności ozdobienia jej z wykorzystaniem innych produktów niż podano w przepisie należy dopisać to w swojej prezentacji.

Wyniki eliminacji do konkursu "Zdrowo - smacznie - artystycznie"

Uprzejmie informujemy, iż 20 stycznia 2016 r. Komisja Konkursowa w składzie:

1. Anna Kania – p.o.  redaktor naczelnej czasopisma i portalu „Mistrz Branży”

2. Krzysztof Wysłucha – mistrz cukiernictwa i piekarstwa

3. Sabina Duda – dietetyk, nauczyciel Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego woj. śląskiego w Raciborzu

dokonała oceny prac w ramach ogólnopolskiego konkursu cukierniczego: „Zdrowo – Smacznie – Artystycznie”. Decyzją jury do etapu finałowego w ramach VII Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich „SweetTARGI” zakwalifikowano następujące prace:

  • Wiktoria Głóg, Kazimierz Brach  ZSZ Gorlice praca pt. „Babki gryczane z bananami i gorzką czekoladą”. Opiekun: Lucyna Prorok.
  • Wioleta Bara, Martyna Majcher ZSZ Gorlice praca pt. „Pełnoziarnista szarlotka z jogurtem i miętą”. Opiekun: Lucyna Prorok.
  • Sandra Dębska, Mateusz Organka Zakład Cukierniczy „Michaś” Częstochowa  praca pt. „Bezglutenowe ciasto czekoladowe z buraków”. Opiekun: Marcin Sikorski
  • Roksana Zielińska, Żaneta Sosna Ochotniczy Hufiec Pracy Rybnik, praca pt. „Wybuchowe orzeźwienie”. Opiekun: Katarzyna Piełka
  • Katarzyna Baran, Joanna Kujawa Akademia Szkolnictwa „AS” Inowrocław  praca pt. „Tort chlebowy”. Opiekun: Hanna Michalska.
  • Karolina Kołodziej, Kornelia Masny ZSZ Jastrzębie - Zdrój praca pt. „Słodkie zdrowie w doniczce”. Opiekun: Janusz Toborowicz.
  • Natalia Burawa, Justyna Czuj ZSTiO Skoczów, praca pt. „Ciasto buraczkowo – migdałowe z marmoladą z suszonych moreli”. Opiekun: Joanna Gwizdała;
  • Natalia Boronowska, Natalia Puślecka Ochotniczy Hufiec Pracy Jaworzno, praca pt. „Owocowe wow”. Opiekun: Bożena Banasik.

Zgodnie z regulaminem wszystkie zespoły zapraszamy 14 marca 2016 r. do Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach, al. Korfantego 35. Prosimy o potwierdzenie przybycia poszczególnych drużyn telefonicznie, lub mailowo Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. . Szczegółowy harmonogram prezentacji zostanie opracowany i przekazany uczestnikom oraz opiekunom do 31 stycznia br.

Ankieta absolwenta

Uprzejmie prosimy naszych szanownych absolwentów o wypełnienie ankiety znajdującej się pod linkiem: http://www.survio.com/survey/d/I7E1Q6W2D0E1H1O6H?preview=1. Serdecznie dziękujemy za pomoc.

Strona 9 z 20